Miamiguiden.se

 

 

Miamis tropiska väderlek

Miami karta


Erbjudanden: Miami hotell

 

Miami väder & klimat

Miami under sommaren

Det är hett i Miami! Miami ligger nära ekvatorn och har ett tropiskt klimat. Detta innebär att Miami vädret är mycket varmt stora delar av året. Varmast är det under sommaren mellan Juni till September då det är riktigt hett och luftfuktigheten är hög.

Sommar klimatet innebär även en del regn och åska oftast under eftermiddagarna som kyler ner de höga temperaturerna lite. Under sommaren ligger tempraturen i Miami mellan 25-33 °C.

Vintern i Miami

Miami under vintertid är oftast torra och milda med lägre temperaturer. Medeltemperaturer för Miami vintern ligger mellan 16 - 24 °C. Det är sällsynt att tempraturen går under 4°C under vintern. Den kallaste uppmätta temperaturen var -1°C och man har dokumenterat snöffal i Miami en gång: en januari 1977.

Regnperioden

I enlighet med det tropiska klimatet regnar det en hel del också i Miami. Den s.k våta perioden sträcker sig från tidig i Maj - början av Oktober. Under denna period kan det förekomma s.k tropiska cyckloner och oväder. Oftast förekommer de mellan mitten av Augusti till slutet av September.

När är det bästa att åka till Miami?

När man ska resa till Miami beror på vem du är och vad du föredrar. Miami är verkligen en året runt destination och är det bara beachen med vatten aktiviteter som gäller då är sommaren utmärkt. Om man vill ta sig runt för att utforska Miami och närliggande platser så kan det vara en bra ide att åka på hösten eller vintern då det är behagligare temperaturer som vi Svenska är mer vana vid.

Mer om Miamis väder & klimat